Christian Escribà pertany a la quarta generació d’una saga de pastissers que va començar el 1906 a la Gran Via de Barcelona. Fill d’Antoni Escribà, considerat el «mag de la xocolata», va desenvolupar la carrera culinària entre París i Barcelona, sempre amb la creativitat com a motor de les seves obres. Ha estat reconegut com a Millor Pastisser d’Espanya per l’Acadèmia Espanyola de Gastronomia, és membre de l’Académie Culinaire de France i ambaixador de la marca Chocovic, pertanyent a la primera firma mundial de xocolates, Barry-Callebaut.
Tu deus ser una persona apassionada per la vida, oi?
Doncs si!
Sempre intento veure les coses sota el costat positiu, alegre i optimista. La sorpresa, l’emoció i l’aprenentatge constant formen part de la meva manera de ser. En quant a lo d’apassionat per la vida també ho porto al camp professional i això em fa feliç.
Què t’ha dut a ser professionalment on ets?
Segurament aquesta curiositat en trobar noves fórmules, a través de la nostra feina en provocar petits moments de felicitat als nostres clients, els seus amics i familiars quan reben un pastís Escribà. Una altra causa sense cap mena de dubtes és l’equip que m’acompanya, tinc autèntics “virtuosos” de la pastisseria al meu costat, començant per la meva dona Patricia Schmidt, i finalment una trajectòria familiar dedicada a la pastisseria de 111 anys.
En quin moment et comences a interessar per la fusta? I… per què?
I… per què? Els meus primers records són de ben petit quan li “robaba” (jajaja) al meu pare unes figuretes de fusta de la casa “Goula” que posava a les mones, eren una autèntica passada!!! Quina llàstima que ja no es facin.
Què és el que més t’agrada de la fusta?
El que trobo genial de la fusta i no el trobes en altres materials és que té totes les cares que et puguis imaginar. La fusta pot ser sofisticada, elegant, moderna, sòbria, actual però alhora pot ser resistent i duradora. En definitiva la fusta es tracta d’un material reciclable, natural y reutilitzable, una de les fonts més grans d’energia, és un material que transmet vida.
De quina manera la fusta forma part de la teva vida?
De moltes maneres, des del packaging, passat per mobles de botiga, mobles de casa, parquet de casa, finestrons (visc a l’eixample).
A part de la passió per la fusta, ens uneix també el fet d’estar distingits amb la Creu St. Jordi. Com creus que la fusta pot contribuir a una millora en el benestar de les persones?
D’una manera molt clara, cal salvar la Terra perquè és l’únic planeta que te pastissos i fusta.
En què et fa pensar la fusta? Què sents quan toques fusta?
Em fa pensar en la natura, la vida, per això és tant important transmetre aquests valors lligats amb el respecte al medi ambient.