Els alumnes del Curs Fusta Constructiva visiten Indústries de la Fusta Sebastia

13 mar 2023 | Notícies

Els alumnes del Curs de Fusta Constructiva van visitar dissabte passat 11 de març Indústries de la Fusta Sebastia en una de les sortides del curs. Els alumnes van fer un recorregut dins de la fàbrica per a veure les diferents fases de producció del CLT.

Interior Casa.jpeg

Posteriorment els alumnes van visitar un habitatge unifamiliar construït en fusta. Aquestes visites pràctiques aporten a l’alumne coneixement de totes les fases d’execució d’una obra que serà importantíssim per prendre decisions encertades en la seva carrera professional. Les fotos d’aquest article estan cedides per l’alumne del 6è Curs de Fusta Constructiva Aldo Lamparelli, arquitecte, que va participar en la visita a Indústries de la Fusta Sebastia del passat dissabte.

Exterior Casa-Foto Ok.jpeg

I les properes sessions del VII Curs de Fusta Constructiva?

Divendres 17 de març

Començarà Oliver Style, CEO en Praxis Resilents Building, que en 2022 va col·laborar amb el Gremi Fusta i Moble conduint el taller d’hermeticitat amb la màquina Blower Door per il·lustrar conceptes com les infiltracions d’aire i altres factors que incideixen en la salut i el confort de les persones. Oliver Style tractarà en aquesta sessió del Standard Passive House

Tot seguit, tenim una magistral ponència de Toni Solanas, arquitecte que al llarg de la seva carrera professional s’ha especialitzat en incorporar a les seves obres l’arquitectura, la sostenibilitat i la salut. Toni Solanas és autor de publicacions sobre arquitectura i receptor importants premis entre els quals destaca el premi Ciutat de Barcelona per la rehabilitació de la façana de la Casa Granell, C/ Girona 122. Col·labora amb ell Cristina Casali, arquitecte arquitecta " en transició", pel decreixement i la sostenibilitat que conjuntament amb Toni Solanas presentarà als alumnes del curs fusta constructiva un enfoc diferent de la percepció de l’espai.

Dissabte 18 de març

Obrirà la Sessió, Diego Carrillo, arquitecto de la Cooperativa Celobert especialitzada en la transició ecològica i compromesos amb les persones i el territori. Són projectes de Celobert edificis plurifamiliars com ara Cirerers inaugurat per l’alcaldessa Ada Colau el 31 de març de 2022. Celobert també participa en projectes com habitatges unifamiliars ecològics, reformes d’interiors, plans d’habitatges, urbanisme…

La sessió de dissabte finalitzarà amb la participació de l’arquitecte Manel Casellas que parlarà de criteris de disseny. Manel Casellas és arquitecte experimentat i especialitzat en projectes d’edificació de baix impacte ambiental amb fusta. Es l’arquitecte fundador de cassellasarchitects i ha participat en nombrosos projectes com ara el parc de Bombers de Moia i en nombroses escoles des del 2014. Actualment està executant el projecte de l’escola Vall-llobrega en Girona.