Cita dels representants del projecte HOPE a Barcelona

09 nov 2023 | Notícies

Representants del projecte HOPE es van donar cita en una trobada transnacional que es va desenvolupar en diferents localitats de la província de Barcelona. El projecte HOPE és un projecte ERASMUS + que té per objecte la construcció de petites cases modulars de fusta per a les persones que ho necessiten. En aquest projecte participen les següents institucions:

A més, amb l'Ajuntament de Mollet col·labora la delegació del COAC Vallès i el Gremi Fusta i Moble.

Durant la seva estada es van visitar algunes empreses capdavanteres del sector com MACUSA- empresa especialitzada en construcció en fusta de cases de fusta passives i sostenibles - o TALLFUSTA- pionera en solucions estructurals i d'edificació prefabricada amb fusta. En totes dues empreses van poder conèixer els processos de construcció industrialitzada amb fusta i les solucions que s'implementen avui dia.

MACUSA.jpg

A més, van visitar la seu del Gremi Fusta i Moble en la qual es van organitzar les següents ponències:

  • El Sr. Alfons Solé i Fallada, president del Gremi Fusta i Moble, va explicar breument la història del Gremi i també la trajectòria professional per a convertir-se en fuster especialitzat en fusta constructiva.

WhatsApp Image 2023-11-03 at 12.15.05.jpeg

  • La Sra. Maria Fernández, responsable comercial, formació i serveis del Gremi Fusta i Moble, va explicar com el Gremi Fusta i Moble impulsa la cadena de valor de la fusta, presentant els diversos projectes que successivament s'organitzen amb tal fi.

  • La Sra. Laura Halminen, cofundadora de Saneseco SCCL, els va presentar una iniciativa de vàter sec que representa un estalvi de 40.000 litres d'aigua a l'any per persona. Un aspecte important a tenir en compte en l'actual situació d'emergència climàtica.

Aquest projecte és d'especial interès no només pel que aporta sinó també perquè entre els seus partners participa l'Ajuntament de Mollet del Vallès i, per tant, representa una aposta més de l'Administració Pública per la construcció en fusta.